oldschoolhr  

Go Back   oldschoolhr > Tehnički Forum > Interijer

Interijer unutrasnjost automobila

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 01-02-2010, 19:25   #1
goran16v
Senior Member

goran16v's Avatar

Default Napraviti tepih

Pitanje, da li je iko pokusao napraviti unutarnji tepih (kompletan) tj. iskrojiti i ukalupiti?
Original koji sam zatekao u autu je bio upropasten, ovaj koji imam moze proci, ali nisam previse zadovoljan, pa mi se po glavi mota ideja da novi tepih napravim sam.
Da li iko zna kakav "recept" za to, koji materijal, kako kalupiti (izvor pare) itd?
goran16v is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2010, 00:11   #2
Domi
Senior Member

Domi's Avatar

ja sam radio tepihe na foru da ih iskrojim prema podnici i zašijem na mašinu od ispod, tak da se ne vidi di je spajano. ako je kvalitetan tapison, može se točno izrezati na mjestima gdje se stvori nabor u kutovima, tapison se spoji po rubovima, od ispod se stavi keper traka i zalijepi. spojevi se ne vide.. to kalupljenje je već malo kompliciraniji proces. teško da se da napraviti u kućnoj radinosti. znaš da su tvornički tepisi zaliveni od ispod s nekakvom plastifikacijom...
Old 02-02-2010, 00:31   #3
goran16v
Senior Member

goran16v's Avatar

Quote:
Originally Posted by Domi View Post
ja sam radio tepihe na foru da ih iskrojim prema podnici i zašijem na mašinu od ispod, tak da se ne vidi di je spajano. ako je kvalitetan tapison, može se točno izrezati na mjestima gdje se stvori nabor u kutovima, tapison se spoji po rubovima, od ispod se stavi keper traka i zalijepi. spojevi se ne vide.. to kalupljenje je već malo kompliciraniji proces. teško da se da napraviti u kućnoj radinosti. znaš da su tvornički tepisi zaliveni od ispod s nekakvom plastifikacijom...

I ja se bavim idejom o krojenju iz komada. s tim da bih svaki komad opsio jer se ne bi parao po rubovima i mislim da bi izgledalo urednije. Ne bih sio jedan za drugi vec bih pokusai trakama cicka i sl da ih fiksiram jedan za drugi ili i to + fiksiranje za pod
Old 07-02-2010, 23:09   #4
volksgreen
Member

volksgreen's Avatar

pozdrav

ja sam kupio auto tepih i iskrojio ga prema podnici, rubove sam prešio, a montirao pomoću pištolja za vrući zrak(tepih se sam onda prilagodi i zalijepi)
Old 08-02-2010, 15:25   #5
goran16v
Senior Member

goran16v's Avatar

Quote:
Originally Posted by volksgreen View Post
pozdrav

ja sam kupio auto tepih i iskrojio ga prema podnici, rubove sam prešio, a montirao pomoću pištolja za vrući zrak(tepih se sam onda prilagodi i zalijepi)

Vidi fen (pistolj za vruci zrak) mi uopce nije pao napamet! Mislim da cu se time igrati na proljece! Hvala na savjetu!
Old 08-02-2010, 21:34   #6
marac_kc
Senior Member

marac_kc's Avatar

Naj bolje ti je napraviti kako je tapecirana mečka 123..., posebno polijepiš pragove i centralni greben, te kasnije iskrojiš podnice, posebno prednje, posebno zadnje, pa kad si gotov, odeš kod bilo kojeg dučana sa tepisima i tražiš da ti porube, stave ti porub u boji koju želiš i bude tip top!
Old 09-02-2010, 08:56   #7
goran16v
Senior Member

goran16v's Avatar

Quote:
Originally Posted by marac_kc View Post
Naj bolje ti je napraviti kako je tapecirana mečka 123..., posebno polijepiš pragove i centralni greben, te kasnije iskrojiš podnice, posebno prednje, posebno zadnje, pa kad si gotov, odeš kod bilo kojeg dučana sa tepisima i tražiš da ti porube, stave ti porub u boji koju želiš i bude tip top!
To i jeste ideja... Jedino sto me odbija je sto se odmicem od originala, ali ako me bude druge tako cu to uraditi.
Old 09-02-2010, 11:18   #8
ma men
OldSchool Fan

ma men's Avatar

Zanimljiva tema...Ja ću također morat tapecirung poda ponovo radit...Ako bude ko radija nek okači par slika i napiše par riči kako je ispalo...
Old 09-02-2010, 21:55   #9
goran16v
Senior Member

goran16v's Avatar

Ja sam malo trazio po forumima i po netu... tanak ulov...
Old 10-04-2010, 15:25   #10
von_jurki
Member

ja sam svoj plavi tapecirung u ajkuli skinuo,,oprao sa opalom i miniwashom,,i pofarbao sa plavom bojom za tkanaine,,i prilično sam zadovoljan napravljenim,,,,što mi se ako teih nije poderan čini najboljom i najeftinijom varijantom,,,
von_jurki is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2010, 19:20   #11
.:[ThugSoul]:.
Senior Member

Kad smo kod farbe za tepih... kak prekriva i di ju nabavit? i kakva je trajnost toga... mislim el se haba i slicno.... A kaj se tiče ovog prekrivanja... ja bi crni tepih u nešto svjetlije... ala smeđe i neku svjetlo sivu.... el bi to prošlo?
Old 17-04-2010, 10:09   #12
goran16v
Senior Member

goran16v's Avatar

Quote:
Originally Posted by .:[ThugSoul]:. View Post
Kad smo kod farbe za tepih... kak prekriva i di ju nabavit? i kakva je trajnost toga... mislim el se haba i slicno.... A kaj se tiče ovog prekrivanja... ja bi crni tepih u nešto svjetlije... ala smeđe i neku svjetlo sivu.... el bi to prošlo?
Mislim da iz tamnije boje u svijetliju ne bi islo...
Old 17-04-2010, 10:12   #13
goran16v
Senior Member

goran16v's Avatar

Quote:
Originally Posted by von_jurki View Post
ja sam svoj plavi tapecirung u ajkuli skinuo,,oprao sa opalom i miniwashom,,i pofarbao sa plavom bojom za tkanaine,,i prilično sam zadovoljan napravljenim,,,,što mi se ako teih nije poderan čini najboljom i najeftinijom varijantom,,,
Nazalost, original koji sam sacuvao nije poredan ali je tekstil unisten, tj nesto je bilo prosuto po njemu (kiselina iz akumulatora, sta li?) tako da je tekstura unistena i na tim mjestima je sav nekakakv tanak i nikakakv predpostavljam kad bih ga farbao na tim mjestima bi bio fuj...
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules