![]() |
|
|||||||
| Transmisija mijenjac, diferencijal, spojke, vratila, itd... |
![]() |
|
|
Thread Tools | Search this Thread |
|
|
#1 |
|
LSD-ovisnik
|
postoji li neka formula,jednađba ili program sa kojim bi se mogla izracunati brzina vozila kad bi se znali prijenosi getribe,diferencijala i broj okretaja motora? ako netko zna,bio bi zahvalan da objasni ili pošalje neki link.ili šta vec...
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
|
mozes pješice izračunat, ili daj mail pa cu ti poslat kalkulator u excelu
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
Znači, uzmeš okretaje motora u [okr/s], dijeliš ih sa prenosnim omjerom u getribi, pa u diffu i onda množiš sa promjerom kotača u [m] i PI i to je brzina auta u [m/s]
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
Ako se mogu nadovezati,koji diesel motor bi pokrio 260 nm pri 4400 okr/min,auto ima diff 2.83.Bavim se mišlju da puknem nekog diesela na ložu u mojeg starca i vozim se svaki dan.
Ajmo studenti,ja sam prestario za faks.Splitski dio posjetitelja Oldschoola će me ubiti za ovo bogohuljenje DIESEL U OLDTIMERU.
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
zoki nijedan jer se dizeli nevte puno .... oni jako nisko razvijaju moment
1990. granada 2.5td 204.0 Nm (150 ft·lb) (20.8 kgm) @ 2250 rpm 93.3 PS (92.0 bhp) (68.6 kW) @ 4150 rpm 1984. sierra 2300d Maximum torque (DIN) 139.0 Nm (103 ft·lb) (14.2 kgm) @ 2000 rpm Maximum power (DIN) 67.9 PS (67.0 bhp) (50 kW) @ 4200 rpm neznan godinu sierra 1.8 td Maximum torque (DIN) 152.0 Nm (112 ft·lb) (15.5 kgm) @ 2200 rpm Maximum power (DIN) 76 PS (75.0 bhp) (55.9 kW) @ 4500 rpm
|
|
|
#8 |
|
LSD-ovisnik
|
mozda da stavis getribu sa postojecim mjenjacem,npr da stavis svoj dif na mantu koja ima 3.44 s njenom getribom u prvoj bi vjerojatno isla 70kmh(ako bi imala snage)
ovaj kalkulator koji je bvlahov stavio je dobar,izaberes razliciti mjenjac i diferencijal i ubacis u obadva grafa izaberes stvarne okretaje i dobijes izracun,izaberes malo vece ili manje gume i odmah osjetis razliku.
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
|
nemože on to napravit jer nije opel
on ima forda američkoga
|
|
|
#10 |
|
LSD-ovisnik
|
tako je!
![]() ali oprostit cemo mu..
|
|
|
#11 |
|
Senior Member
|
Hvala na trudu,nadao sam se potiho u sebi da ce isplivati neka kombinacija.Takvu preinaku jedino mogu imati ako promjenim i dif..To traži stvarno previše vremena,love i živaca.
2 kađo-c ; OPLO mi nije napet jer se još voze po vinogradima....ne izdržah i jebi ga...
|
|
|
#12 |
|
LSD-ovisnik
|
ne,svoj dif ostavis samo ubacis mjenjac sa motorom,ti imas 2.83 a npr mercedes 300d ima 3.4 i sa svojim sporohodnim motorom u 4 koja je (1-1) moze 120 i preko, imas tu ovaj graf,negdje je bio i omjer mercedesove getribe uzmi npr. mercedesovu getribu sa 4 brzine okretaje i 240d motor i ubaci u graf.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Senior Member
|
Dosta auta je bilo sa dif. 3.40 i bila bi dobra varijanta diesel motorić sa 100-tinjak konja malo brzohodniji da uzbrdo nemoram i ja izaći i gurati.Čest slučaj je bio da rezultat na uzbrdici bude katastrofa kad se ne promjeni i getriba sa motorom.
Trebali ste vidjeti na Gripama u Splitu Lincoln Mark IV coupe(6 metara lima)sa perkinsom iz TAM-a kako gubi dah nakon 50 metara uzbrdice i stane...sad trune u Korešnici jer je gazda izgubio volju dalje raditi.
|
|
|
#14 | |
|
Member
|
Quote:
![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|