![]() |
|
|||||||
| Ovjes I Sustav Za Upravljanje sve od torzionih sipki do zubne letve |
![]() |
|
|
Thread Tools | Search this Thread |
|
|
#1 |
|
Senior Member
|
Alo ekipa zanima me točno ovo šta sam napisa u naslovu ili nemoraju točno bit to ali npr kako stavit opruge na amortizere na kojem nisuu bile prije??? Dakli neko ima slike linkove info bilo šta dobro bi došlo
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Senior Member
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Senior Member
|
EEE tooo fala puno ima li još ko neki dobra info
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Senior Member
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Senior Member
|
Evo da i ja malo ubacin detalja
![]() bit će još
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Senior Member
|
Zanimljivo rješenje.
Dali kad se ova navojna cijev zavari na amortizer, dali to kasnije utječe na njegova svojstva kao takvog?
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Senior Member
|
Da, nisam napomenija ovo je samo ilustracija nisu moje naša na netu. Po onome šta ljudi pišu na netu neutjeće ta cijev navojna ama baš ništa jer djeluje isto ka i držać opruge na seriskim ali ovo je kombinacija pa je pitanje skroz na mistu. Po mom mišljenju i ne baš .
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Member
|
jel ko radio ovu navojnu spiku,koliko tokari uzmu za izradu navoja i od cega ste najcesce koristili ovu cjev za izradu navoja
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Senior Member
|
Pa po ovo me šta sam ja gleda navojna cijev je sigurno od čelika sobzirom da se s lakoćom da zavarit za cijev od amortizera e sad neki malo dvrđi čelik ali to se da da netu pogledat pa ću napisat
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Junior Member
|
pa nebi puno ovisi o navoju i dužini cijevi 100-200 kn za 2 kom
a cijev obična precizna cijev ti je malo bolje kvalitete.jača je nego obični pleh od amortizera |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Junior Member
|
i matice ti napravim isto samo moraš imat amortizer
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Senior Member
|
tuneri moji dragi.... ovo se može napravit al opet fale opruge za gevindu koje koštaju puno novaca najlakše je istokoarit 3 komada i zavarit na stup amotrizera i stavlajt slika opruga u svim bojama ... te opruge koštaju oko 1500kn , plus tokaranje navoja i varenja.... tako da je pametnije kupit original gevinde neko se seksat sa ovime ... a i kao se kupi original coilover kit ša se navari/navida na amortizere opet košta oko 2 soma kuna ....
|
|
|
#13 | |
|
Member
|
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Senior Member
|
ma joj cemu gevinde ako ne mislite samo na izgled auta, jel brat bratu niti jedan trkaci- sportski auto nie na gevindama nego na dobroj kombinaciji amortizera i opruga, gevinde budu pretvrde i to svako zna da pretvrd auto nije dobar u zavoju... da se odmah ispricam nisam napadao nikoga ovdje samo eto kazem ako je razlog zbog efikasnosti ja bi prije isao na amortizere opruge, a ako je za sminku onda gevinde
|
|
|
#15 |
|
Senior Member
|
ima za sve samo se mora naručit iz vana ...a hrvati i kupovi preko interneta neidu baš jer jedni nevjeruju drugi nedostavljaju i tako te priče
|
|
|
#16 |
|
raščipavač
|
ima ali ne za sve aute
|
|
|
#17 |
|
Senior Member
|
Sve se da nabaviti samo je pitanje koliko je to sve isplativo,al opet kao sto je The Big rekao previse je zajebancije ako jos moras kupiti opruge,dat tokaru da ti napravi to sve onda to premasuje debelo i 2tk itd.Danas ima gevindi po 2000 kuna samo je malo upitna kvaliteta takvih al nek voze dvije godine opet dobro isplatilo se. Al opet sve je to kako tko ima novaca i volje za zajebancijom,nekom se mozda isplati a nekom mozda ne.
|
|
|
#18 |
|
Senior Member
|
opruge se stavljaju od honde civic,i tokar nema kej raditi za neke ogromne novce.mene budu prednje gewinde za una dosle oko 800kuna.iako idem sad na shemu turbove kruce opruge na skracivanje i skraceni i tvrdo punjeni amortizeri,sve 4 amortizera 600kuna.i opruge od turba nekih 300kn i voila
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Senior Member
|
Quote:
![]() ovdje se ekipa brine oko opruga i tokara a nitko nije niti spomenuo amortizere, duze krace tvrdje mekše evo ti gevinde na trkacim autima, znaci isti auti samo je jedan za rally a drugi za stazu a sve im je razlicito ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Senior Member
|
primejr gewinde za feliciju ima kupit samo van države ili polovne kod naših kup rejsera ..ali je baza šta te gevinde imaju glavnu oprugu i još jednu nižu koja određuje visinu , a amotrizeri za kup su pretvrdi i kod vožnje po gradu su izrazito neudobne .... a za te ''obične '' ne od kupa nisan ima priliku testirat al san se razočara sa ovima pa me nezanima dalje
|
![]() |
| Thread Tools | Search this Thread |
|
|